Hvad er selvskade?

Foredrag om hvad selvskade er

Alt for mange tror, at selvskade kun er fysisk selvskade, og at fysisk selvskade kun er Cutting. Jeg forklarer i dette foredrag om de forskellige former for selvskade, jeg rådgiver om: direkte selvskade, indirekte selvskade, selvskade by proxy og digital selvskade. 

Jeg berører også den meget komplekse forskel på non-suicidal self-injury (NSSI), eller på dansk ikke-suicidal selvskade, og suicide/selvmord. Det er vigtigt at forstå, at ikke-suicidal selvskade ikke bliver udført ud fra et ønske om at dø, og at selvmordsforsøg er noget andet end ikke-suicidal selvskade. 

Det betyder dog ikke, at man IKKE kan være suicidal og ikke-suicidal selvskader samtidig. De fleste selvskadere har et ønske om at komme væk fra smerten og de overvældende negative følelser, men ikke et ønske om at dø. Jeg vil på bedste vis forsøge at belyse denne forskel.

Model fra Thomas E. Joiner

 

I mit foredrag om hvad selvskade er, fortæller jeg også om mit personlige kendskab til selvskade. Jeg fortæller også om den udvikling, både min direkte selvskade og den underliggende uhensigtsmæssige adfærd har fulgt, og hvilke dele jeg stadig nogle dage kæmper med. 

Varighed:  1½ time med 10 minutters pause og efterfølgende diskussion.

 

 

 

 

Selvskaderådgivning