Mor og datter

Dette er et foredrag, jeg holder sammen med min mor. Vi skiftes til at fortælle om, hvordan vores relation til hinanden har været, og hvordan vi har oplevet min selvskade. 

Jeg beskriver, hvorfor det var så svært for mig at fortælle, hvordan jeg havde det, selvom vi var og stadig er meget tæt knyttet. Jeg fortæller om de følelser, der lå til grund for at lukke hende ude, og om følelsen af ikke at ville skuffe hende. 

Jeg fortæller også om de tidspunkter, hvor det var lettere at hade hende og skubbe hende væk, end at skulle indrømme at jeg ikke havde det godt. Om hvordan jeg var overbevist om, at hun ville blive lettet, hvis jeg ikke var der mere, fordi jeg følte mig som den største byrde i hendes liv. 

Min mor fortæller om, hvordan det var at være lukket helt ude. Hvor alene man føler sig som mor. Om frustrationen over ikke at kunne få lov til at hjælpe, hvor hjælpeløs og magtesløs man føler sig, og om skyldfølelsen. Og om, hvordan hun oplevede det system, der skulle hjælpe hendes datter. 

Mor fortæller også om at være modig som forældre og ikke lade sig styre af den selvskadende adfærd. Og om hendes evige tro på, at vi sammen nok skulle komme igennem det, hvordan hun nægtede at give slip på mig. 

Foredraget er for max. 25 personer, da det er nærværende og intenst, og der skal være masser af plads til dialog og spørgsmål. 

Varighed:  1½ time med 10 minutters pause.