Rådgivningssamtaler til dig der selvskader

Hvorfor skærer jeg i mig selv?

Bærer du rundt på mange svære følelser og føler at verden er uoverskuelig og overvældende? Er det derfor, du skærer i dig selv? Der er hjælp at hente med selskaderådgivning.

I min rådgivning tager jeg udgangspunkt i, at alle mennesker er unikke. Alle kommer med deres helt egen historie, deres egne motiver, følelser og tanker. Alle mennesker har derfor de reaktions-, handle- og adfærdsmønstre, som de har. 

En vej ud af den selvskadende adfærd

Jeg ved, hvor svært det er at tro på, at man kan komme til at leve et liv, hvor den selvskadende adfærd ikke dominerer, men det kan man.

Jeg ved også, hvor svært det er at give slip på den tryghed, der er i den selvskadende adfærd. Jeg fandt selv en enorm tryghed i min selvskade. Den gav kontrol i et liv, som jeg selv opfattede som et stort, uoverskueligt kaos.

Alle mennesker har svært ved at give slip, fordi alle har en vedvarende strøm af ubevidste tanker, som kører i underbevidstheden. Det er de historier, som betinger, hvordan vi opfatter verden og os selv. Vi har alle en tilbøjelighed til at prøve at opretholde de velkendte versioner af vores historier, fordi det er dem, der sætter alt i vores verden i velkendte rammer.

Så hvorfor skærer jeg i mig selv?

Når man har en selvskadende adfærd, og hele ens selvopfattelse er baseret på den, er det en proces at skulle give slip på den virkelighed og de overbevisninger, den selvskadende adfærd har skabt, og stole på, hvad et andet mennesker siger.

Her hos mig er der plads til alle tanker og følelser, og fordi jeg selv har prøvet det på min egen krop, forstår jeg også alt det, der ikke kan siges med ord. Jeg hjælper med at finde frem til årsagen, fordi det er den, der er koden til at bryde den selvskadende adfærd.

Der er altid en årsag, uanset hvor usandsynligt, man selv tror, det er. Der er ingen mennesker, der kommer til verden som selvskader.

Hvis du har lyst til at høre mere, så ring til mig eller send mig en mail. Jeg har åbent for rådgivning efter aftale, også om aftenen og i weekender, fordi jeg mener, at alle skal have mulighed for at få hjælp. Så jeg har åbent, når du har tid.

Selvskaderådgivning, rådgivningssamtaler

Læs mere om min rådgivning.