Om mig

Fie Bjørnholt-Schou 

Der var engang en ung pige på kun 42 kg, som havde skåret begge arme op og pillet al hud af fingre og ører. Hun kunne ikke sove, lige meget hvor meget sovemedicin hun fik, og hun kunne kun se det grimmeste monster i spejlet. Hun følte sig uværdig til at være i verden. Hun var overbevist om, at hun ikke fortjente, at nogen nogensinde skulle elske hende. Og hun var 100% overbevist om, at hun ikke fortjente, at der skete hende noget godt. Hun troede, at alle hendes drømme var umulige. At der aldrig ville være en eneste drøm, der ville gå i opfyldelse, lige meget hvad hun gjorde. Den unge pige var mig. 

Selvskader

Jeg hedder Fie Bjørnholt-Schou. Jeg har selv igennem 15 år kæmpet med selvskadende adfærd og et selvskadende tankemønster, som jeg har lært at kontrollere og acceptere. 

I dag er der mange dage, hvor jeg glemmer den unge pige. Måske fordi hun er langt væk nu, og fordi jeg på mange måder ikke vil være forbundet med hende længere. Jeg er ikke mere hende og vil ikke være hende nogensinde igen. 

Men der er også tidspunkter, som når jeg skriver og fortæller om mig selv, hvor jeg  husker hende. For uden hende var jeg ikke, hvor jeg er i dag. Jeg husker, hvor umådelig stærk hun var og stadig er. Hvor meget hun har kæmpet for det liv, jeg lever i dag. Det var hende, der besluttede sig for, at selvom hun var et monster, ville hun lukke mennesker ind i sit liv. Og derfor har jeg i dag fantastiske venner, mand, børn og familie. 

ForkertCrazyogGlad

Det var hende, der på et tidspunkt, hvor der ikke var mange, der vidste, hvad selvskade var, lavede en blog. Bloggen hed ForkertCrazyogGlad, hvor hun skrev om, hvordan det var at være syg uden, at nogen kunne se det. Hun gjorde det, selvom hun var ordblind og altid havde fået af vide, hun aldrig ville blive til noget. Det var også hende, der besluttede, at hvis hun skulle skrive, ville hun lære at gøre det rigtigt. Tog på skrivekursus og lærte håndværket at skrive. 

Ud af selvskade

Det var også hende, der besluttede at skrive en ungdomsbog om cutting, selvom mange omkring hende sagde, at der jo var så mange, der drømte om at skrive en bog. Men hun skrev den. Det var også hende, der besluttede at lægge barberbladene i en skuffe, den dag der var to pink streger på graviditetstesten. Det var hende, der meldte sig til forældrerådet i børnehaven, fordi hun ikke længere ville gemme sig. Og som har gjort at jeg i dag sidder som formand i en skolebestyrelse, er medlem af et politisk parti, er blevet en del af et aktivt politisk forum for kvinder og overvejer at stille op til det lokale byråd.

Selvskaderådgiver

Hun besluttede også, at hvis hun ville hjælpe andre, blev hun nødt til at lære en masse om sig selv, om selvskade, terapiformer, psykologi og sætte sin egen viden sammen. Hun er grunden til, at jeg i dag kan kalde mig selvskaderådgiver. 

Fie Bjørnholt-Schou – selvskaderådgiver

I dag bruger jeg min faglige viden sammen med mine personlige erfaringer til at rådgive unge og voksne med selvskadende adfærd. Jeg arbejder primært med direkte selvskade, indirekte selvskade (spiseforstyrrelser) og digital selvskade.

Jeg har ligeledes specialiseret mig i at rådgive forældre, ægtefæller, kærester, venner, andre former for pårørende og fagpersoner.

Læs mere om min Om rådgivning

Læs mere om siden Du er IKKE alene