Rådgivningssamtaler til dig der har en spiseforstyrrelse

Spiseforstyrrelser

Kender du følelsen af at tænke på, hvordan din krop ser ud hvert sekund, du er vågen? Kender du følelsen af, at lige meget hvad du gør, så er det aldrig godt nok? Kender du følelsen af, at din krop aldrig kan leve op til det, du gerne vil have andre ser? Kender du følelsen af, at andre kigger på dig og dømmer dig på din krop?
Eller har du det bare megaskidt – uden rigtig at kunne forklare hvorfor? Spørger du dig selv; Hvad er der galt med mig?

– Der er hjælp at hente med selvskaderådgivning.

Selvskaderådgivning tilbyder rådgivning til spiseforstyrrelser som anoreksi, bulimi og tvangsoverspisning (BED). Der er ikke nogen regler om BMI eller andre betingelser for at starte op i et rådgivningsforløb. Hvis du har en spiseforstyrrelse, eller hvis du er bange for, at du er ved at udvikle en, så er du velkommen hos mig.

  • Her får du redskaberne til at møde verden og de relationer du skal indgå i på en måde, som IKKE giver dig lyst til at skade dig selv.
  • Du kommer til at forstå den selvskade du er ramt af, og hvorfor du kæmper med mad og spiseforstyrrelser.
  • Du får opbygget livsmod, håb og en ny forbundethedsfølelse til dig selv og verden omkring dig.

Det liv du drømmer om

Du vil opdage, at du er et unikt menneske, som har din egen historie, dine egne motiver, følelser og tanker. Derfor har du også dine egne reaktionsmønstre, handlemønstre og adfærdsmønstre.
Du vil også erfare, at du IKKE er alene, og at det IKKE er umuligt at komme af med en spiseforstyrrelse. At du kan komme til at leve det liv, du drømmer om.

Det er noget, du er ramt af

Jeg ved, hvor svært det er at tro på, at du kan komme til at leve et liv, hvor din spiseforstyrrelse ikke dominerer. Men det kan du. For spiseforstyrrelser er noget, man bliver ramt af. Det kan der være mange forskellige grunde til. Men det vigtigste er at huske, at noget man er ramt af, også er noget, man kan komme af med igen. Selvskadende adfærd, som spiseforstyrrelser, er en overlevelsesstrategi, som er en fornuftig reaktion på forstyrrende omstændigheder, hvad enten de er fysiske eller psykiske. Det giver mening, at dit overlevelsesinstinkt vil beskytte dig, når dine følelser og tanker er kaotiske.

Min bedste ven

Jeg fandt selv enorm tryghed og kontrol i min selvskadende adfærd. Når jeg ikke havde adgang til at skære i mig selv, var min spiseforstyrrelses mit usynlige redskab. Mit syn på min egen krop blev så forvredet, at jeg kun kunne se et tykt, grimt og ulækkert monster. Jeg følte, at lige meget hvad jeg gjorde, og hvor meget jeg tvang min krop til at forandre sig, så så jeg aldrig det, jeg ville i mit spejlbillede. Enhver kommentar som var rettet mod mit udseende brugte min spiseforstyrrelse til at forvride min virkelighedsopfattelse endnu mere. Min selvskadende adfærd, herunder min spiseforstyrrelse, blev så stor en del af mig, at jeg til sidst ikke vidste, hvor jeg begyndte og den sluttede. Den blev min bedste ven på godt og ondt. Den hjalp mig på en måde, som der ikke var noget andet, der kunne. Den forstod mig, og den svigtede mig aldrig. Den stod altid parat til at fortælle mig sandheden, når alle omkring mig løj over for mig. I dag ved jeg, at det ikke var sandt. Det var den, der bedrog mig.

Du har det måske, ligesom jeg havde det? Du føler måske, at der foregår en slags psykisk borgerkrig inden i dit hoved? Måske føler du, ligesom jeg gjorde, at alt er håbløst, og at det eneste du kan gøre er at trække dig ind i denne mareridtsagtige indre verden?

Støtte og rådgivning af èn der har prøvet det på egen krop

Når du går i selvskaderådgivning hos mig, får du hjælp til at komme igennem din egen helbredelsesproces. Du får støtte og rådgivning af én, der ved, hvad det kræver, og som har gennemgået en lignende proces. Der er plads til alle tanker og følelser, og fordi jeg har prøvet det på min egen krop, forstår jeg også alt det, der ikke kan siges med ord.

En proces

Det er en proces at komme af med en spiseforstyrrelse. Men det er IKKE umuligt! Når man har en spiseforstyrrelse, og hele ens selvopfattelse er baseret på den, er det svært at give slip på den virkelighed og de overbevisninger, som spiseforstyrrelsen har skabt. Derfor er det vigtigt for mig, at der er god kemi imellem os, og at du har lyst til at lade mig rådgive dig. På den måde kan vi samarbejde om at finde frem til, hvad der hjælper dig bedst. Jeg står med dig hele vejen gennem din proces, og jeg er altid parat til at holde håbet, når du ikke selv har kræfterne til det.

Har du lyst til at høre mere?

Selvskaderådgivning hos mig tager altid udgangspunkt i, hvad dine behov er. Der er ikke to mennesker, der er ens. Inden rådgivningen begynder, vil der altid være en samtale, hvor vi sammen finder ud af, om det jeg tilbyder, er det rigtige for dig.

Hvis du har lyst til at høre mere, så ring til mig eller send mig en mail. Jeg har åbent for rådgivning efter aftale, også om aftenen og i weekender. Jeg mener, at alle skal have mulighed for at få hjælp. Så jeg har åbent, når du har tid.

Læs mere om Om rådgivning

Læs mere om Om mig