ForkertCrazyogGlad

Sig det højt!

Hvordan sætter man ord på noget, man ikke engang selv ved hvad er? 

Sig det højt. Uanset om vi taler om selvskade, spiseforstyrrelser, angst, depression, OCD eller bare en følelse af at have det mega skidt, så aner de fleste ikke, hvad der foregår i begyndelsen. Det tager ofte tid før man selv rigtig mærker, at der kunne være noget alvorligt galt. 

Føler de er alene

Selv når man er blevet klar over, at der kunne være noget galt, kan det være sværere end det lyder, at sige det højt til nogen. De fleste føler sig meget alene. De føler sig alene, selvom de måske kender nogen eller følger nogen på facebook eller instagram, som har angst, depression eller er selvskader. På en eller anden måde, er det meget svært at tro på, at der er nogle andre, der kan have det ligesom en selv. Den følelse er der ikke nogen, der er alene om at have.  Continue reading “Sig det højt!”

Mange føler de er alene!

Alene med de tanker og følelser de har

Mange føler de er alene! Desværre går rigtig mange længe med tanken og følelsen om at være anderledes, forkerte, svage og uværdige.

Psykiatrifonden lavede for nogle år siden en undersøgelse som viste at 24% af unge mellem 16 og 24 år ikke føler at de kan dele de svære tanker og følelser med nogen. Continue reading “Mange føler de er alene!”

JA DET ER DER!

Livet er værd at leve!

Livet er værd at leve, også selvom det er svært lige nu og du hele tiden græder og har det svært. Hvis du tænker om der overhovedet var nogen der ville lægge mærke til det, hvis du bare ikke var her en dag, så er svaret at det er der. Det ville der, være nogen der lagde mærke til. Og de ville IKKE holde en fest eller ånde lettet op fordi du ikke var her længere.

 

Continue reading “JA DET ER DER!”

Tid ændrer ens perspektiv

Alting ændre sig

Perspektiv betyder en bestemt måde at anskue eller opfatte noget på, og det er bestemt af de erfaringer og holdninger man har.  

Hvis der er en ting, der er helt sikkert her i livet, er det, at alting ændrer sig med tid. Det er også derfor tid er en gave, en af de største man kan give sig selv som selvskader. Det kan til gengæld være en af de sværeste og en af de mest komplekse gaver at give sig selv.  Continue reading “Tid ændrer ens perspektiv”

Når tomheden forhindrer følelser

Hvordan følels det?

Tomhedsfølelsen kan beskrives på mange forskellige måder. Nogle beskriver den som en knude i maven, der ikke tillader dem at føle. Andre beskriver det som at føle sig død indeni eller at de ikke kan mærke noget, at de er følelsesløse.

Følelsen af tomhed opstår ofte fordi den psykiske smerte er så stor, at man ikke længere kan overskue at føle noget. Jeg husker den som at være i orkanens øje, et sted hvor der var tomhed og stilhed. Continue reading “Når tomheden forhindrer følelser”

Netflix, overspisning, kasket og det evige tvivl

Det er ikke altid let at holde balancen på den tynde line, som det er, at være recovering selvskader. Jeg bruger det engelske udtryk fordi det er det ord der beskriver det bedst for mig. For jeg er recovering selvskade. Jeg har snakket med andre selvskadere og alle jeg har snakket med er enige med mig i, at det at være recovering selvskader er et valg man træffer hver dag og de fleste af os træffer det mange gange i løbet af en dag. Jeg tror de fleste mennesker har et håb om at blive raske, når de fejler et eller andet. Jeg har selv haft en forhåbning om det, og det har taget lang tid at acceptere, at det at være selvskader er noget jeg er nødt til at lære at leve med og at jeg skal leve med det resten af mit liv. Continue reading “Netflix, overspisning, kasket og det evige tvivl”

Hvis bare jeg kunne lave en bypass-operation på tvivl

Efter at have arbejdet med mig selv, uddannet mig, læst mange bøger, rådgivet unge, forældre og fagfolk, holdt foredrag og fået indsigt og bevidsthed, så kryber tvivl stadig ind på mig og får overbevist mig om at mine gamle overbevisninger, som jeg troede, at jeg havde sluppet helt, er sande. 

Efter at have haft en fantastisk afslutningssamtale på Startup Masterclass havde jeg et kort øjeblik hvor jeg følte mig rimelig sej. Jeg tog hjem og kunne ikke vente med at få arbejdshandskerne på. Jeg var  klar til at tage det næste store skridt fra Forkertcrazyogglad til selvskaderådgiver. 

Men så, kom der en uventet operation, som jeg stadig kæmper med at komme over. Operationen har gjort at jeg har skulle holde mig i ro fysisk, hvilket er ren tortur for mig. Continue reading “Hvis bare jeg kunne lave en bypass-operation på tvivl”

Gammelt mønster i nye klæder

At blive bevidst om mine adfærdsmønstre, er en af de bedste men også sværeste ting jeg har lært mig selv på min rejse. Undervejs har jeg lært at adfærdsmønstre forandrer sig. De skifter form og udseende og ligger i dvale. Jeg har ofte tænkt, at nu havde jeg ændret et adfærdsmønstre, som blev ved at spænde ben for mig, for blot senere at erfare, at det havde forandret sig, fået en anden form, så anderledes ud og stadig spændte ben for mig. Derfor har jeg lært mig selv at være opmærksom og hele tiden være nysgerrig på, hvorfor jeg vælger at reagere og handle som jeg gør. For jeg ved at gamle adfærdsmønstre kan gemme sig i selv de mest troværdige overbevisninger, historier og tanker. Continue reading “Gammelt mønster i nye klæder”