Rådgivningssamtaler til dig der selvskader

Hvorfor skærer jeg i mig selv?

Kender du følelsen af, at der er en masse negative tanker og følelser der skyller hen over dig, som du ikke kan kontrollere? Kan du heller ikke sove? Eller har du det bare megaskidt uden rigtig at kunne forklare hvorfor? Spørger du dig selv; Hvorfor skærer jeg i mig selv?

-Der er hjælp at hente med selvskaderådgivning.

  • Her får du redskaberne til at møde verden og de relationer du skal indgå i på en måde, som IKKE giver dig lyst til at skade dig selv.
  • Du kommer til at forstå den selvskade, du er ramt af, og hvorfor du skærer i dig selv.
  • Du får opbygget livsmod, håb og en ny forbundethedsfølelse til dig selv og verden omkring dig.

Det liv du drømmer om

Du vil opdage, at du er et unikt menneske, som har din egen historie, dine egne motiver, følelser og tanker. Og derfor har du også dine egne reaktionsmønstre, handlemønstre og adfærdsmønstre.
Du vil også erfare, at du IKKE er alene, og at det IKKE er umuligt at komme af med en selvskadende adfærd. At du kan komme til at leve det liv, du drømmer om.

Det er noget, du er ramt af

Jeg ved, hvor svært det er at tro på, at du kan komme til at leve et liv, hvor den selvskadende adfærd ikke dominerer. Men det kan du. For selvskade er noget, man bliver ramt af. Det kan der være mange forskellige grunde til. Men det vigtigste er at huske, at noget man er ramt af, også er noget, man kan komme af med igen. Selvskade er en overlevelsesstrategi, som er en fornuftig reaktion på forstyrrende omstændigheder, hvad enten de er fysiske eller psykiske. Det giver mening, at dit overlevelsesinstinkt vil beskytte dig, når dine følelser og tanker er kaotiske.

Min bedste ven

Jeg fandt selv en enorm tryghed i min selvskade. Den gav mig følelsen af kontrol. Den blev min bedste ven på godt og ondt. Den hjalp mig på en måde, som der ikke var noget andet, der kunne. Den forstod mig, og den svigtede mig aldrig. Min selvskadende adfærd blev så stor en del af mig, at jeg til sidst ikke vidste, hvor jeg begyndte og den sluttede.
Du har det måske ligesom jeg havde det? Du føler måske, at der foregår en slags psykisk borgerkrig inden i dit hoved? Måske føler du, ligesom jeg gjorde, at alt er håbløst, og at det eneste du kan gøre er at trække dig ind i denne mareridtsagtige indre verden?

Støtte og rådgivning af én der har prøvet det på egen krop

Når du går i selvskaderådgivning hos mig, får du hjælp til at komme igennem din egen helbredelsesproces. Du får støtte og rådgivning af én, der ved, hvad det kræver, og som har gennemgået en lignende proces. Der er plads til alle tanker og følelser, og fordi jeg har prøvet det på min egen krop, forstår jeg også alt det, der ikke kan siges med ord.

En proces

Det er en proces at komme ud af den selvskadende adfærd. Men det er IKKE umuligt at komme ud af den! Når man har en selvskadende adfærd, og hele ens selvopfattelse er baseret på den, er det svært at give slip på den virkelighed og de overbevisninger, som den selvskadende adfærd har skabt. Derfor er det vigtigt for mig, at der er god kemi imellem os, og at du har lyst til at lade mig rådgive dig. På den måde kan vi samarbejde om at finde frem til, hvad der hjælper dig bedst. Jeg står med dig hele vejen gennem din proces, og jeg er altid parat til at holde håbet, når du ikke selv har kræfterne til det.

Har du lyst til at høre mere?

Selvskaderådgivning hos mig tager altid udgangspunkt i, hvad dine behov er. Der er ikke to mennesker, der er ens. Inden rådgivningen begynder, vil der altid være en samtale, hvor vi sammen finder ud af, om det jeg tilbyder, er det rigtige for dig.

Hvis du har lyst til at høre mere, så ring til mig eller send mig en mail. Jeg har åbent for rådgivning efter aftale, også om aftenen og i weekender. Jeg mener, at alle skal have mulighed for at få hjælp. Så jeg har åbent, når du har tid.

Læs mere om min rådgivning.