De mørke tanker

Jeg synes godt nok at det er svært at holde de mørke tanker væk. Jeg prøver virkelig ikke at give efter, men det er godt nok svært. Som jeg også snakkede om i mit vlog-indlæg så prøver jeg virkelig og nyde at tingene lige nu er gode. Men der er en del af mig som begynder at lytte til de historier i mit hoved som siger:

 • Dem der har spurgt til foredrag, ombestemmer sig og vil ikke alligevel.
 • Folk mister helt sikkert interessen for mine vlog-indlæg og bloggen i det hele taget.
 • Det jeg har at sige er ligegyldigt.
 • Der er ikke nogen der kan bruge det til noget.
 • Jeg siger det samme hele tiden. Folk bliver trætte at høre på mig hælde vand ud af ørerne.

Disse tanker bekræfter mig så i at jeg aldrig bliver til noget, hvilket bekræfter, at det her bare er en urealistisk drøm. Og så er vi tilbage til at angsten og frygten tager over og at jeg bare er et udueligt mennesker som lige så godt kan give op.

Når jeg skriver det ned på den her måde bliver jeg overrasket hvor hurtigt min hjerne tror på de her tanker. Især når jeg så begynder at lave en positiv liste i mit hoved som jo er meget bedre og MEGET længere end den over de mørke tanker.

 • Jeg vælger hver dag at mine 5 diagnoser ikke skal styre mit liv
 • Jeg står op hver morgen, til et dejligt liv jeg selv har valgt at skabe
 • Jeg har en blog, som gør en forskel, for rigtig mange
 • Jeg har skrevet en bog
 • Jeg har en fantastisk familie
 • Der er folk der vil bestille foredrag hos mig
 • Mine vlog-indlæg er blevet modtaget rigtig godt
 • Og jeg kunne skrive mindst 20 ting til

Så hvorfor er det at jeg har så svært ved at tro på det gode? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare at jeg kender så mange andre som har det på samme måde. Lige meget hvor meget ros man får, så kan man ikke give slip på den ene lillebitte kritiske ting, hvad end den så er. Hvorfor? Jeg mener HVORFOR bliver jeg ved med at gøre det? Jeg kan vælge at lade være med så mange andre vildt svære ting, så hvorfor kan jeg ikke lade være med kun at fokusere på de mørke tanker. Der er så meget fantastisk i mit liv, så hvorfor holde fast i det mørke?

Det bliver et ubesvaret spørgsmål. Det jeg vil gøre nu for at prøve at snappe ud af det her, hvad det så end er jeg er i, er at gå en tur ude i vind og regn : )

Fie Bjørnholt-Schou

One thought on “De mørke tanker

 1. Bare gå en tur og lad Singing in the Rain køre inde i kraniet, til du bliver skør af den og der ikke er plads til Mørket 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *